czwartek, 8 marca 2012

Najprostsza zupa brokułowa

Ze mną trochę lepiej. Trochę czekolady, truskawki na promocji i jakoś żyję :) Chociaż energii dalej brak. Dlatego mając ochotę na zupę postanowiłam zrobić coś bardzo prostego. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Zupa okazała się pycha. Na ciepło i na zimno. Moja wyszła baaardzo gęsta, ale można dodać więcej wody podczas gotowania, będzie mniej gęsta :) Zdjęcie jutro.

Zupa-krem brokułowa

Składniki

  • 1kg mrożonych różyczek brokuł
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprze, ewentualnie vegeta
Sposób przyrządzenia:
  • Cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek obrać.
  • Wszystkie składniki wrzucić do garnka (brokuły mrożone). Podlać wodą, ale nie za dużo, żeby nie przykrywała brokuł. Im mniej wody, tym będzie gęstsza.
  • Gotować do rozgotowania warzyw (u mnie jakieś 15 min od zagotowania).
  • Zblendować.
  • Podawać na ciepło lub na zimno.
Oto i zdjęcie:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz