Ze mną trochę lepiej. Trochę czekolady, truskawki na promocji i jakoś żyję :) Chociaż energii dalej brak. Dlatego mając ochotę na zupę postanowiłam zrobić coś bardzo prostego. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Zupa okazała się pycha. Na ciepło i na zimno. Moja wyszła baaardzo gęsta, ale można dodać więcej wody podczas gotowania, będzie mniej gęsta :) Zdjęcie jutro.
Zupa-krem brokułowa
Składniki
- 1kg mrożonych różyczek brokuł
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprze, ewentualnie vegeta
Sposób przyrządzenia:
- Cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek obrać.
- Wszystkie składniki wrzucić do garnka (brokuły mrożone). Podlać wodą, ale nie za dużo, żeby nie przykrywała brokuł. Im mniej wody, tym będzie gęstsza.
- Gotować do rozgotowania warzyw (u mnie jakieś 15 min od zagotowania).
- Zblendować.
- Podawać na ciepło lub na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz